קניון דובאי, בורג' ח'ליפה, המזרקות המרקדות
מה כבר לא נכתב על האתרים הללו ?! מן הסתם, יהיו אלה מבין הראשונים שתבקרו בהם בדובאי, שהרי הם אתרי הדגל. סביר להניח (ומומלץ) שתבקרו שם כבר בערבכם הראשון בדובאי, שכן הם כמקשה אחת וללא ספק- המילה "וואו" תחזור על עצמה הרבה מאוד פעמים בערב הזה. לראות את המזרקות המדהימות הללו, לקול המוזיקה, כשהמגדל הגבוה בעולם מחליף צבעים- יהיו רק הסיפתח של מה שלאמירויות יש להציע. בפעם הראשונה שלנו, יצא לראות את מופע המזרקות על רקע השיר בערבית, של הביונסה של העולם הערבי, הלוא היא הזמרת הלבנונית, אליסה, עם הלהיט Aa Bali Habibi. השיר הזה לא יצא לי מהראש הרבה זמן. מה דעתכם יותר יפה? השיר על רקע מופע המזרקות או הקליפ שלו ? (שאגב, בעל כ 35 מיליון צפיות ביוטיוב, נכון לכתיבת שורות אלה). מוזמנים להשוות !
הגעה, מיקום וטיפ חשוב
ניתן להגיע לאזור זה במוניות, במטרו וכמובן שגם ברכב פרטי.
במטרו, עלו על הקו האדום. סעו כ 23 דקות ורדו בתחנת Burj Khalifa/ Dubai Mall. מחיר: בהתאם למקום הימצאותכם.
מהמרינה/ דיירה/ בור דובאי: כ 5 דירהאם לאדם. כמובן שניתן להגיע גם במונית. בכל אופן, לא משנה איך תגיעו, מומלץ מאוד לנעול נעליים נוחות! המרחקים שתלכו בתוך קניון דובאי- פשוט דמיוניים!
מתחנת המטרו, ישנה הליכה מקורה של כ 5 דקות אל תוך קניון דובאי. מאותה נקודת ההתחלה ועד צאתכם לכיוון המזרקות המרקדות- זה לא פחות מלפחות כחצי שעה הליכה, וזה אם לא התעכבתם בחנויות או בצילומים או עצרתם לאכול משהו.
קניון דובאי- DUBAI MALL
זהו אחד ממרכז הקניות הגדולים בעולם (!) ושטחו: כ 1.1 מיליון מ"ר, כלומר: כ 50 מגרשי כדורגל.
אם מעניין אתכם דקויות- לפי שיאי עולם, נכון ל 2020, זהו מרכז הקניות השני בגודלו בעולם מבחינת שטח כולל (במקום הראשון- מרכז הקניון "Iran Mall" שבטהרן. בו, ככל הנראה, לא ייצא לנו לבקר…). אז אפשר לומר שזהו מרכז הקניות הגדול ביותר בעולם, שישראלי יכול לבקר בו…
מבחינת שטחי מסחר להשכרה, הוא ממוקם במקום ה 26 העולמי.
מרכז קניות זה מכיל כ 1,200 חנויות, זירת החלקה על הקרח, מרכז משחקים של SEGA, מלון 5 כוכבים, 22 אולמות קולנוע, 120 מסעדות ובתי קפה, אקווריום ענק עם גן חיות תת ימי, פארק השעשועים לילדים "קידזאניה" ועוד. בקיצור, יש בקניון זה הכל.
כפי שציינתי, היו מוכנים להליכה של מרחקים עצומים מצד אחד של הקניון ועד הגעתכם לצד השני. מזרקת האנשים הקופצים במפל- נקודת תצלום חובה.
גם אם אינכם קניינים גדולים ואין בכוונתכם לעשות שופינג, המקום שווה ביקור ולו רק בגלל העושר האינסופי, עיצוב חנויות מסוימות והאווירה הכוללת.
לגבי המחירים בקניון: מחירי העולם המערבי, אם כי בגדול, יותר זול מהארץ. (לא חוכמה…), הן מבחינת שופינג והן מבחינת אוכל. מבחינת מבחר- כמובן שהמבחר עצום. חנויות של מעצבי על ומותגי יוקרה ורשתות הלבשה והנעלה פופולריים. חנות בוטיק של בקלאוות (כנסו!) ודוכן של מאפים הודיים. (מאז הטיול בהודו, לא יצא לי לאכול סמוסה, עד שהגעתי לדובאי). לשם השוואה: סאמוסה הודי יעלה בשוק/ דוכן רחוב כ 1-1.5 דירהאם ואילו בתוך הקניון- יעלה 3 דירהאם. מנת פלאפל תעלה ברחוב כ 3-5 דירהאם ובקניון כ 10-15 דירהאם. סושי/ ראמן בפוד קורט עולה כ 20-35 דירהאם. באיזה קניון בארץ תוכלו לאכול במחירים שכאלה?!
באזור מזרקת המפל הענק, לא לשכוח תמונה בתוך הלב האדום, כשברקע המפל (כן, קיטש. אבל חביב ביותר :-)).
מצאו דרככם החוצה- שם תראו את הבורג' ח'ליפה במלוא הדרו ואת מופע המזרקות המרקדות, לעניות דעתי, היפה בעולם. (לפחות בהשוואה למזרקות בלאס ווגאס, ויש כבוד!).
מזרקת דובאי
זוהי המזרקה המוזיקלית הגדולה בעולם והאטרקציה התיירותית החינמית הכי פופולרית בדובאי.
המזרקה מכילה 275 מטרים של ג'טים ב 5 מעגלים של ג'טים עוצמתיים.
כמה עוצמתיים? המים מגיעים לגובה של 150 מטרים (!) ורוקדים בהרמוניה עם מוזיקה (פופ, קלסי או ערבית אותנטית) ותאורה מדהימה של יותר מ 6,000 אורות, לייזרים ו 50 פרוג'קטורים.
לו"ז מופע המזרקות:
18:00-23:00, כל חצי שעה בדיוק, כל מופע אורך כ- 5 דקות. (כלומר: 18:00-18:05 ואחריו: 18:30-18:35 וכו').
ניתן לצפות במופע מנקודות שונות בדאונטאון דובאי. הנקודה הפופולרית ביותר היא ה WATERFRONT PROMENADE מחוץ לקניון דובאי. לשם תלכו.
מומלץ להגיע מוקדם יותר, בשביל לתפוס מקום טוב.
תוכלו גם לצאת החוצה לכיוון שוק אל בכר ׁ(Souk Al Bahar)- מעיין שוק ערבי מודרני . יש שם כמה חנויות המוכרות בעיקר עבודות יד, אומנות, ביגוד ערבי מסורתי, שטיחים, ענתיקות ומזכרות אבל האטרקציה המרכזית היא מבחר מסעדות ובתי קפה,שברים מהם צופים אל מופע המזרקות והבורג' ח'ליפה, כך שזה מרשים ביותר.
האם דווקא היום לעשות את התצפית מהבורג' ח'ליפה, והאם זה חובה?
אתם כבר כאן וכמובן שיכולים כבר הערב לעלות לתצפית מהבורג' ח'ליפה.
אם נחתתם בדובאי בשעות אחה"צ/ ערב, לא בטוח שכדאי להתחייב על שעת הביקור בבורג' ח'ליפה (שהרי בהזמנת כרטיס למגדל, יש להגיע בשעה הייעודהׂׂ). תוכלו לחזור לשם עליה על המגדל ביום אחר.
אבל אם כבר פתחתם את היום בבוקר בדובאי, תוכלו לתכנן את ביקורכם בשעה מדוייקת. הייתי מזמינה לסביבות השעה 20:00.
לשאלה "כמה זה חובה"?- התשובה ממש תלויה בכם. כן, כמובן שזה עניין מרשים לבקר במגדל הגבוה בעולם. מצד שני, לא תהנו פחות בדובאי אם לא תעלו! כמו שלא תהנו פחות בפריז אם לא תעלו על האייפל. לשיקולכם.
אודות הבורג' ח'ליפה
בורג' ח'ליפה (בערבית: برج خليفة – מגדל ח'ליפה, היה ידוע בעבר כ"בורג' דובאי" – برج دبي, או מגדל דובאי) – הוא מגדל וגורד
השחקים, שהינו הבניין והמבנה הגבוה בעולם, ונמצא, כמובן, בדובאי. הבניין מתנשא לגובה של 828 מטרים (2,717 רגל), והוא המבנה בעל מספר הקומות הגדול בעולם, עם 163 קומות. עלות הקמתו מוערכת בכ-1.5 מיליארד דולר. נכון לשנת 2021, המגדל השני הגבוה בעולם הוא טוקיו סקיי-טרי (שהיה הגבוה ביותר עד שנת 2011), המתנשא לגובה 634 מטרים.
את 37 הקומות התחתונות של הבניין מאכלס בית מלון, בעיצובו של ג'ורגי'ו ארמני, הכולל 160 סוויטות, ואת הקומות 45 עד 108 מאכלסות כ-700 דירות.
בקומות 124–125 ו-148 ממוקמים מצפים (מרפסת אחת נמצאת בקומה 124 ונקראת The Top ומרפסת גבוהה אף יותר נמצאת בקומה 148 הנקראת Burj Khalifa SKY.), בקומה ה-76 נבנתה בריכת שחייה חיצונית, ושאר קומות הבניין משמשות למשרדים.
מסביב למגדל הוקם פארק בן 110 דונם, הכולל בריכות נוי ומזרקות, בהן מזרקת דובאי המפורסמת.
תוואי השטח של האמירויות הוא חול. לכן, בניית מגדלים יותר מסובכת כי אין מצא אדמה/ סלע יציב, עליו ניתן לבנות ללא תזוזות שטח. גם הבורג' ח'ליפה נבנה בשטח חולי ולפיכך, נבנו 194 עמודי יסודות עבור הבניין, בעומק של 15 מטרים בלבד. מערך זה של יסודות נסמך על החיכוך הרב שהם יוצרים יחד עם החול, ובכך מהווים יסוד יציב למגדל.
המגדל פתוח 24 שעות ביממה וכרטיס עולה כ- 150-400 ש"ח, תלוי בקומה ובשעות היום.
אני ממליצה על הכרטיסים לקומות , כרטיס 124/125, כניסה בלבד (כ 150 דירהאם) או כרטיס משולב עם כניסה לאקווריום (כ 200 דירהאם). כרטיס לקומה 148 כבר עולה 359 דירהאם. שזה מחיר קצת מוגזם.
הנחות שונות לרכישת כרטיס: אתרים שונים, כמו TIQETS, KLOOK, GETYOURGUIDE ועוד, מציעים מכירת כרטיסים לבורג'. לעיתים בהנחה. ניתן להשוות מחירים ביניהם. (כתבתי אודות השוואת מחירי אטרקציות באמירויות– כאן).