כשמטיילים מבקשים "טיול באבו דאבי"- אני מיד שואלת: "האם באמירות אבו דאבי או בעיר אבו דאבי?"
הרי תכנון הטיול יהיה שונה!
אבו דאבי הינה בירת איחוד האמירויות והאמירות העשירה והגדולה ביותר אם כי גרים בה פחות תושבים מאשר בדובאי.
סה"כ מתגוררים באמירות אבו דאבי כ 2.8 מיליון תושבים ובעיר אבו דאבי- כ 1.5 מיליון תושבים.
גם כאן, כ 20% בלבד הם אמירתיים והשאר- זרים.
היסטורית, השבט הבדואי לבית נהיאן נדד וקבע מקומו באבו-דאבי. (אודות השושלת וההיסטוריה שלה, תוכלו ללמוד בביקורכם בארמון הישן בעיר אל עין). מזל גדול נפל עליהם בשנת 1958. אז- נתגלה שם נפט !
באמירות אבו דאבי, 3 מרכזים מוניציפליים:
- אבו דאבי (מרכז)- ובכללה העיר אבו דאבי, שם נמצא המסגד היקר בעולם, מסגד שייח' זאיד
- אל עין Al Ain (מזרח)-ובכללה העיר אל עין, שם ההיסטוריה של אבו דאבי ונאות מדבר.
- אל דאפרה Al Dhafra (מערב)- הידועה בעבר כ "אל גרביה",המהווה כ 71% מכלל שטח האמירות אבי דאבי, בה מתגוררים הכי מעט תושבים (110,000) אבל שם נמצאים רוב אוצרות הטבע של האמירות, על שלל מרבצי הגז ובארות הנפט.
כל המבקרים באמירות אבו דאבי, בוודאות יבקרו בעיר אבו דאבי, שהרי שם נמצאים מרבית הייעדים והאטרקציות העיקריות באמירות עם גולת הכותרת: המסגד הענק שיח' זאיד ולכן מאמר זה, מכסה את ייעדי העיר אבו דאבי.
יעדים ואטרקציות בעיר אבו דאבי:
אפריד בין יעדים "קלאסיים", עבור מטיילים "בוגרים" ואטרקציות "קלילות", עבור משפחות/ צעירים/ צעירים בנפשם
יעדים קלאסיים באבו דאבי:
- מסגד השייח זאיד (Sheikh Zayed Grand Mosque) : מסגד עצום מימדים, שבנייתו הסתיימה בסוף שנת 2007 ועלות בנייתו כ 545 מיליון דולר, קרי: המסגד היקר בעולם ובהתאם, אחד המפוארים ובהחלט מהמם ביופיו. הכניסה: חינם . החניה: חינם. אך יש להיות לבושים לפי קוד לבוש צנוע: גברים עם מכנסיים וחולצה ארוכים ונשים- כנ"ל: חולצה סגורה עם שרוולים, חצאית ארוכה או מכנסיים ארוכים וכאפייה- לכיסוי הראש. בכניסה- בדיקות בטיחות קפדניות. מתי לבקר? לקראת הערב. גם כבר לא ממש חם (בעיקר למבקרים בקיץ) וגם תראו את המסגד מואר. מחזה מקסים.
- מוזיאון הלובר אבו דאבי (Louvre Abu Dhabi) : מוזיאון עצום מימדים (הגדול ביותר בחצי האי ערב) לאומנות ותרבות, מבית ה"לובר" בפאריז, שנפתח בשנת 2017, בעיצוב האדריכל הנודע ז'אן נובל ונבנה עם האי הטבעי "סעדיאת" (Saadiyat Island) , שם מתוכנן מרכז תרבותי עצום, כולל בניית מוזיאונים נוספים בהמשך (דוגמת הגוגנהיים אבו דאבי, המוזיאון להיסטוריית האמירויות ועוד). מוזיאון האמירתיים שילמו ועדיין משלמים לצרפת מאות מיליוני דולרים עבור הזכות לשימוש במותג "לובר". דמי כניסה: 63 דירהאם למשלמים באתר הרשמי (שהוא קצת כאבראש: צריך ליצור חשבון ואז לרכוש כרטיס). או קצת יותר זול, וללא כאבראש, דרך אתרים כמו "קלוק". הזמינו כאן
- מלון ארמון האמירויות- אמירייטס פאלס (Emirates Palace)- מלון פאר בבעלות ממשלת אבו דאבי ובניהול קבוצת מנדרין אוריינטל, שעלות בנייתו היתה כ 3 מיליארד דולר ארה"ב (!!) כמובן שניתן ללון שם – עלות של כ 350$ ללילה. פייר, לא בשמיים. צימר בארץ עולה יותר. גם אם אינכם מתארחים במלון, תוכלו פשוט להגיע, להיכנס ולסייר. אין דמי כניסה או משהו כזה רק יש להיות לבושים "יפה", לא עם חצאיות מיני או מכנסיים קצרים. הבילוי הפופולארי בקרב מבקרים רנדומליים, כמוכם, הוא לשבת בבית הקפה LE CAFE, ללקק גלידה מצופת זהב ולשתות קפה עם פתיתי זהב, הומאז לזהב הרב שנמצא במבני המלון. (אגב, גם ביפן, בעיקר בעיר קנזאווה, מוכרים גלידות שכאלה).
- רחוב/ מדרחוב קורניש (Corniche Road): מדרחוב באורך 8 ק"מ , הנמתח לאורך חופי הים, במרכז אבו דאבי. ברחוב שלל בתי קפה, מסעדות, חופי רחצה, יציאות לפארקים, שבילי אופניים (ניתן לשכור) ואם תגיעו לקצה, לכיוון מגדלי איתיחאד, תוכלו להיכנס לקניון המרינה. (לדעתי, אפשר לוותר על קניון זה, אם אתם מגיעים בהמשך לדובאי…)
- ארמון קאסר אל וואטן (Qasr Al Watan Palace)– "ארמון האומה"- הוא הארמון הנשיאותי של איחוד האמירויות. כצפוי, הארמון מפואר ביותר, מצופה זהב ומלא ביצירות אומנות. דמי כניסה: 60 דירהאם ומחצית עבור ילדים מתחת לגיל 17. ככל הנראה שלא תתיקלו בשליט האמירויות, השיח' חליפה בן זאיד, שכן הוא מתגורר באיזור נפרד, אליו אין כניסה. שימו לב, זה לא "סתם" ביקור "משעמם" בארמון. ישנן חוויות אינטראקטיביות למבקר כמו יצירת קליגרפיה ערבית על מסכים או מופע אורקולי בשעות הערב, המספר את סיפור איחוד האמירויות.
יש עוד כמה ייעדי אטרקציה כמו תצפית ממגדלי איתיחאד ומרכזי קניות כגון קניון המרינה אבל לא הייתי מבזבזת עליהם את הזמן. הרי תצפיות מרשימות יותר ומרכזי קניות עצומים יותר תראו כבר בדובאי!!
אטרקציות למשפחות, צעירים וצעירים ברוחם באבו דאבי.
האי יאס הינו אי מלאכותי בפאתי אבו דאבי ובו שלל אטרקציות ופארקי שעשועים:
- פרארי וורלד Ferrari World : כשמו כן הוא: פארק השעשועים של מותג המכוניות היוקרתי, פרארי, עם שלל אטרקציות לבוגרים (כמו רכבת ההרים "פורמולה רוסה", עם ההאצה המהירה בעולם: בספר השיאים של גינס: מגיעה מ 0 ל 240 קמ"ש ב 4.9 שניות, תוך עליה לגובה של 52 מ'.!) ומתקנים לילדים (רכבות פחות "מפחידות"). דמי כניסה: כ 260 ש"ח. רכשו כאן
- פארק האחים וורנר Warner Bros– פארק שעשועים עם הדמויות האהובות של האחים וורנר כמו טום וג'רי ובאגס באני. הפארק מקורה כך שאפשרי להינות גם בשיא החום. דמי כניסה: כ 260 ש"ח. הזמינו כאן
- נסיעה במכונית מרוץ באי יאס (אתם לא הנהג!!! אלא נהג מרוצים מקצועי) . מחיר: כ 320 ש"ח. הזמינו כאן
- קידזאניה Kidzania: אטרקציה לילדים, שקיימת במקומות רבים בעולם. הילד נכנס לקידזניה והופך להיות מבוגר: עובד בעבודה של גדולים ויכול להיות טייס, כבאי, רופא, מכונאי ומה לא. מרוויח תמורת עבודתו כסף ויכול לרכוש עם הכסף מוצרים בחנות קידזניה. משחק תפקידים נפלא של ילדים. חוויה נהדרת. יש גם סניף בדובאי וכמובן שבעוד ערים ידועות בעלם, כמו טוקיו.
יש גם את פארק המים יאס אבל כאמור, אם תגיעו לדובאי, שווה כבר ללכת שם לאטרקציה שכזו. מחיר: כ 240 ש"ח. הזמינו כאן.
כמה זמן מומלץ לטייל באבו דאבי?
אפשר לעשות זאת כטיול יום דחוס מדובאי או לשלב בטיולכם באופן קצת יותר מרווח, ולבלות שם לילה או שניים.
אם תרצו לראות רק את היעדים הקלאסיים- יום וחצי בשילוב לינה, יספיקו.
אם תרצו לשלב אטרקציות, כמובן שתצטרכו לפחות יום אחד נוסף.
זוהי מפת היעדים הקלאסיים (בירוק) והאטרקציות (באדום) העיקריים באבו דאבי.:
כיצד תתניידו אל אבו-דאבי ובתוך אבו דאבי?
מהם אמצעי התחבורה המומלצים והשימושיים באבו דאבי?
תהנו! استمتع איסתמתע